Αλεύρι κριθαριού ολικής άλεσης, από τοπική γηγενή ποικιλία βιολογικής γεωργίας
Συνθήκες διατήρησης: Σε δροσερό και ξηρό μέρος
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε πάνω στη συσκευασία
Κατάλληλο για vegan και χορτοφάγους
Το κριθάρι (Hordeumvulgare) είναι ένας δημητριακός καρπός και αποτελεί ένα από τα πρώτα δημητριακά που καλλιέργησε ο άνθρωπος.
Διατροφικά οφέλη του κριθαριού
- Οι β-γλυκάνες που περιέχει βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα στα πλαίσια ενός υγιεινού και ισορροπημένου διαιτολογίου
- Συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη
- Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου και στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους
- Υψηλή πηγή πρωτεΐνης
- Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κυρίως B1 και Β3
- Πλούσια πηγή μαγνησίου, σεληνίου, καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου, φωσφόρου, μαγγανίου, ψευδάργυρου και πυριτίου
Πως μπορώ να το καταναλώσω;
Μπορείς να εντάξεις το αλεύρι κριθαριού στις συνταγές σου κατά την παρασκευή κριτσινιών, παξιμαδιών, κριθαροκούλουρων, μπισκότων, ψωμιού, κέικ, σε κρέπες και γενικά σε οποιαδήποτε γλυκιά ή αλμυρή ζύμη.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.