agasto – έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Σάμου
Είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης που παράγεται μόνο με μηχανικές μεθόδους και περιέχει υψηλά επίπεδα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων που προσφέρουν προστασία κατά του κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων.
Φροντίδα στο ελαιόδεντρο, συλλογή του ελαιόκαρπου στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης, μεταφορά του αυθημερόν στο ελαιοτριβείο, άριστες συνθήκες ελαιοποίησης, έκθλιψη του ελαιόκαρπου σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Αυτά είναι τα βήματα για την παραγωγή ελαιόλαδου ποιότητας.
Έχοντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία ελέγχουμε τη διαδικασία βήμα-βήμα για να είναι το ελαιόλαδό μας άριστο, άξιο θαυμασμού.Αυτό είναι το agasto’.
Το «Δένδρο του Πυθαγόρα»
Το «Δένδρο του Πυθαγόρα» , εφευρέθηκε από τον Ολλανδό καθηγητή Μαθηματικών Albert E. Bosman το 1942. Πήρε το όνομα του από τον αρχαίο γεωμέτρη, μαθηματικό, φιλόσοφο Πυθαγόρα, ο οποίος γεννήθηκε περίπου το 580 π.χ. στη Σάμο. Το Δέντρο αυτό σχηματίζεται καθώς κάθε τριάδα τετραγώνων περικλύει ένα ορθογώνιο τρίγωνο, με τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση του Πυθαγορείου Θεωρήματος.