Το μυρώνι ένα από τα «εκλεπτυσμένα χορταρικά» (fines herbes) της Γαλλικής κουζίνας.
Χρησιμοποιείται κυρίως για να αρωματίσει πουλερικά, θαλασσινά και φρέσκα λαχανικά (όπως καρότα), σούπες και σάλτσες.
Είναι πιο ευαίσθητο από τον μαϊντανό και έχει την αχνή γεύση της γλυκόριζας ή του γλυκάνισου.
Ανθρίσκος το χαιρέφυλλον, Anthriscus cerefolium, στα αγγλικά chervil, μερικές φορές ονομάζεται σκαντζίκι κήπου για να το διακρίνουν από παρόμοια φυτά, ονομάζεται επίσης σκαντζίκι, μυρώνι, ανθρίσκος ή γαλλικός μαϊντανός, φραγκομαϊντανός, είναι ένα ευαίσθητο ετήσιο βότανο που συγγενεύει με το μαϊντανό.
Ένα μέλος της οικογένειας Σελινοειδών, και κατάγεται από τον Καύκασο, αλλά διαδόθηκε από τους Ρωμαίους στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, όπου είναι πλέον αυτοφυές.
Το Μυρώνι βοηθάει στο να καθυστερεί την γήρανση του δέρματος.
Χρησιμοποιείται και ως ενίσχυση του πεπτικού συστήματος και για τη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος, ήπιο τονωτικό, με αντιοξειδωτικές δράσεις.