ΣΥΝΤΑΓΗ
ΑΓΡΙΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
- 200g άγριο ρύζι με Μπόνετ
- 1 lt νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1ΟΟg μανιτάρια πορτομπέλο
- 8 baby καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 50g σάλτσα σόγιας
- 2 φρέσκα κρεμμυδόκια
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. σουσάμι, για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ρύζι, το νερό και τον κύβο λαχανικών σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40′ μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Σουρώνουμε και αφήvουμε να κρυώσει. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα γουόκ. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 1-2′ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Τα ρίχνουμε στο γουόκ με τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3′. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας, προσθέτουμε το άγριο ρύζι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ανακατεύουμε και αυτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με πιπέρι και σουσάμι.