ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΟΡΚΟΤΟ ΣΟΡΒΑΣ
- 1 ποτήρι κορκότο
- 1+1/2 λίτρο νερό
- 500g παραδοσιακό γιαούρτι αγελάδος
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι
- 1 κ.σ. δυόσμός φρέσκος ή 1 κ.γ. αποξηράμενος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κορκότο. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νεράκι ακόμη. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ και προσθέτουμε σιγά σιγά ζουμί από το κορκότο, ανακατεύουμε δυνατά και γρήγορα να μην κόψει (όπως κάνουμε αυγολέμονο). Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και να πάρει τη θερμοκρασία του κορκότο. Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Σε κατσαρολ΄΄ακι ή τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το δυόσμο. Περιχύνουμε τη σούπα μας με το βούτυρο και σερβίρουμε.