Γλυκόριζα είναι η ρίζα του Glycyrrhiza glabra από το οποίο μια κάπως γλυκιά γεύση μπορεί να εξαχθεί. Την συναντούμε στη χώρα μας με τις ονομασίες γλυκόριζα, ρεγκολίτσα και αγλυκόριζα.
Έχει γλυκόπικρη γεύση και μαζί με το τζίντζερ θεωρούνται από τα 2 παλαιότερα είδη καραμέλας. Είναι αντιφλεγμονώδης, αποχρεμπτική, μαλακτική, αντιβηχική, κατάλληλη για πνευμονίες, καταρροή, βρογχίτιδες, και άσθμα. Είναι αποτελεσματική στη θεραπεία γαστρικών ελκών, βοηθάει στη ρύθμιση σακχάρου, είναι διουρητική καθώς επίσης κατάλληλη για το στρες.