ΣΥΝΤΑΓΗ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ
- 500g ρεβίθια
- 1 φλ. λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτάλι της σούπας αλεύρι
- Αλάτι/ Πιπέρι
- Χυμός από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερά από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα στραγγίζουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για μια ώρα. Πλένουμε κατόπιν τα ρεβίθια πολύ καλά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφαιρούμε τους αφρούς και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι το λάδι και το πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Λίγο πριν σβήσουμε τπ φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι αφού το έχουμε διαλύσει σε χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τα ρεβίθια να πάρουν μια ακόμα βράση μέχρι να χυλώσουν καλά και σερβίρουμε.